Recept

Hustá zeleninová polévka s hovězím masem

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 40173

Ingredience

15 g Houby Shitake sušené
90 g Hovězí maso zadní
Omáčka
4 ml Olej sezamový
9 ml Omáčka sojová světlá
2,2 g Paprika mletá sladká
15 g Paprika zelená
20 g Paprika červená
0,3 g Pepř černý mletý
24,5 g Pórek
0,5 g Sezam - semena
2502 g Sýr sójový - Tofu
700 ml Voda pitná
75 g Červená pasta ze sojových bobů
2,8 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 452kJ
6% Sacharidy 23 g
39% Tuky 30 g
11% Sodík 219 mg
101% Bílkoviny 57 g

Hustá zeleninová polévka s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme na jednu hodinu do vody. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na čtverečky - 2,5cm. Namočené houby osušíme, odřízneme jim nožičky a nakrájíme je na proužky 4cm dlouhé a 0,5cm široké. Sýr Tofu narájíme na 3cm dlouhé a 2cm široké proužky. Kousky masa smícháme s proužky hub a kořenící omáčkou. Pórek a papriky nakrájíme na proužky 2cm x0,2cm diagonálně.

2

V předehřátém hrnci orestujeme kousky masa a hub, potom přilijeme do hrnce vodu, kterou jsme proplachovali rýži. Ve vodní lázni na prudkém ohni rozmícháme pastu ze sójových bobů do úplného rozpuštění. Když začne pasta vřít, oheň zmírníme na střední a pastu vaříme ještě dalších 10 minut. Do zcela rozpuštěné pasty vmícháme po 10 minutách vaření kousky sýra Tofu, mletou červenou pariku a kosky pórku. Směs vaříme další 2 minuty. Potom přidáme kousky červené a zelené papriky a vaříme už jen minutu.

3

Nakonec smícháme směs sýru a pasty ze sójových bobů s orestovanými kousky masa a hub.

4

Pokrm podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept