Recept

Velikonoční polévané perníčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Velikonoční polévané perníčky 5 1
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 40174
Kategorie: Cukroví

Ingredience

1 špetka Anýz mletý
1 špetka Badyán
250 g Cukr moučkový
1 špetka Fenyklová semínka
1 ks Hřebíček
1,5 kávová lžička Kakao - prášek
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Med včelí
4 polévková lžíce Mléko polotučné
650 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Nové koření mleté
1 špetka Skořice mletá
2 kávová lžička Soda jedlá
4 ks Vejce slepičí
Na polevu
1 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Cukr moučkový
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 110kJ
28% Sacharidy 101 g
10% Tuky 7 g
8% Sodík 150 mg
19% Bílkoviny 10 g
Velikonoční polévané perníčky

Velikonoční polévané perníčky postup přípravy receptu:

1

Mouku se sodou, prášek do pečiva a cukr prosejeme na vál. Přidáme změklé máslo, tekutý med a všechny ostatní ingredience včetně pomletého koření. Pečlivě vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na vál. Z těsta vytvoříme válec, zabalíme do fólie a necháme alespoň tři hodiny v chladničce.

2

Z odpočinutého těsta vyválíme plát o síle zhruba 5 mm a vykrajujeme tvary podle vlastního výběru. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem, poté pečeme v troubě, předehřáté na 180°C, až těsto zezlátne. Horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, na rovné ploše necháme vychladnout.

3

Perníčky zdobíme bílkovou polevou, kterou připravíme vytrvalým třením prosátého cukru s bílkem a citronovou šťávou, až je hmota úplně bílá a hladká.

Poznámka

Servírujeme studené.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Velikonoční polévané perníčky
Na tyto perníčky jsem nejdříve chtěla použít směs koření, ale pak jsem si dala práci a koření jsem připravila a umlela podle receptu. Dobře jsem udělala, ta vůně, která se z trouby linula při pečení, mi byla odměnou grin Jediné, co mě zarazilo, je použití dvou druhů kypřidel v poměrně vysoké dávce. Já perníčky kypřím jen sodou, na toto množství mouky dávám 2 kávové lžičky. Myslím, že kdyby se dal ještě i prášek do pečiva, nedopadlo by to dobře. Z toho důvodu nemůžu dát palec nahorusorry

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept