Velikonoční polévané perníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční polévané perníčky
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 40174 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 špetka | Anýz mletý |
1 špetka | Badyán |
250 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Fenyklová semínka |
1 ks | Hřebíček |
1,5 kávová lžička | Kakao - prášek |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
650 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Nové koření mleté |
1 špetka | Skořice mletá |
2 kávová lžička | Soda jedlá |
4 ks | Vejce slepičí |
Na polevu | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Cukr moučkový |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 104,1mg |
Draslík | 88,2mg |
Vláknina | 325,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr moučkový, Hřebíček, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Skořice mletá, Soda jedlá, Vejce slepičí, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční polévané perníčky postup přípravy receptu:
1 | Mouku se sodou, prášek do pečiva a cukr prosejeme na vál. Přidáme změklé máslo, tekutý med a všechny ostatní ingredience včetně pomletého koření. Pečlivě vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na vál. Z těsta vytvoříme válec, zabalíme do fólie a necháme alespoň tři hodiny v chladničce. |
2 | Z odpočinutého těsta vyválíme plát o síle zhruba 5 mm a vykrajujeme tvary podle vlastního výběru. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem, poté pečeme v troubě, předehřáté na 180°C, až těsto zezlátne. Horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, na rovné ploše necháme vychladnout. |
3 | Perníčky zdobíme bílkovou polevou, kterou připravíme vytrvalým třením prosátého cukru s bílkem a citronovou šťávou, až je hmota úplně bílá a hladká. |
Poznámka
Servírujeme studené.
Na tyto perníčky jsem nejdříve chtěla použít směs koření, ale pak jsem si dala práci a koření jsem připravila a umlela podle receptu. Dobře jsem udělala, ta vůně, která se z trouby linula při pečení, mi byla odměnou