Recept

Džem jablečno-zázvorový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 40180

Ingredience

2 ks Citrony
1,5 kg Cukr krupice
1,5 kg Jablka
0,5 kávová lžička Skořice mletá
400 ml Voda pitná
4 polévková lžíce Zázvor celý
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 95 kcal
Kilojoule 399kJ
7% Sacharidy 25 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
0% Bílkoviny 0 g

Džem jablečno-zázvorový postup přípravy receptu:

1

Oloupeme jablka, vykrájíme z nich jádřince a nakrájíme na kostky. Jádřince spolu se slupkami dáme do plátěného sáčku, který řádně zavážeme.

2

Nakrájená jablka a sáček se zbytky jablek vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme mletou skořici a mletý zázvor, citronovou šťávu a najemno posekanou citronovou kůru. Uvedeme do varu a vaříme, dokud ovoce nezměkne.

3

Nastrouháme čerstvý zázvor. Ten pak přidáme spolu s cukrem do rozvařených jablek a za sníženého příkonu tepla vaříme do úplného rozpuštění cukru. Vyjmeme sáček, ve kterém se vařily slupky s jádřinci a šťávu z něho vymačkáme do džemu. Pak zvýšíme příkon tepla a vaříme, až džem začne houstnout.

4

Odstavíme z plotny a necháme 10 minut chladnout. Plníme do vypařených sklenic, které po vychladnutí uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.

Poznámka

Doba vaření se může prodloužit až na hodinu, podle toho zda je džem dostatečně hustý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept