Recept

Věnec s ořechovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 40186

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
80 g Cukr krupice
50 g Droždí
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
120 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
60 g Cukr moučkový
80 g Hrozinky
200 g Ořechy vlašské
50 g Piškoty dětské kulaté
6 polévková lžíce Rum
6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
Na potření
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,429 kcal
Kilojoule 5 977kJ
42% Sacharidy 150 g
260% Tuky 195 g
25% Sodík 493 mg
63% Bílkoviny 35 g

Věnec s ořechovou náplní postup přípravy receptu:

1

V misce připravíme kvásek z rozdrobeného droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a lžíce vlažného mléka. Na vál prosejeme zbylou mouku, cukr, do důlku vlijeme v mléce rozšlehané vejce, vzešlý kvásek a citronovou kůru. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme a necháme vykynout.

2

Vykynuté těsto vyválíme, dobře potřeme rozpuštěným máslem a přeložíme ze všech stran do středu. Opět těsto vyválíme, potřeme máslem a složíme. Tento postup opakujeme třikrát. Poté těsto rozdělíme na tři díly, z nichž utvoříme válečky, mírně je rozválíme, potřeme náplní a zavineme tak, aby náplň nevytekla. Ze všech tří naplněných válečků upleteme cop, stočíme ho do věnce a opatrně spojíme. Věnec přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, alespoň čtvrt hodiny necháme kynout, poté potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě, až věnec zezlátne.

3

Náplň připravíme smícháním nastrouhaných ořechů s cukrem, hrozinkami, rumem, smetanou a drcenými piškoty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept