Recept

Velikonoční beránek z olejového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 40189
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

2 kávová lžička Citronová kůra
250 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
50 g Hrozinky
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka polohrubá
10 polévková lžíce Olej rostlinný
50 g Ořechy vlašské
5 ks Vejce slepičí
10 polévková lžíce Voda pitná
Na formu
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 995 kcal
Kilojoule 4 163kJ
37% Sacharidy 133 g
156% Tuky 117 g
5% Sodík 107 mg
39% Bílkoviny 22 g

Velikonoční beránek z olejového těsta postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme prosátý cukr se žloutky, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Pomalu a postupně zašleháme olej a horkou vodu. Těsto připravujeme pomocí elektrického šlehače, šleháme při malých otáčkách alespoň deset minut. Přimícháme hrozinky, nasekané ořechy, mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

2

Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut.

3

Upečeného beránka vyjmeme z formy a necháme vychladnout.

Poznámka

Podle vlastního uvážení beránka polijeme čokoládovou nebo bílkovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept