Bramborové krokety s hruškami
95 min.
Ingredience
- 6kusůBrambory
 - 1špetkaSůl
 - 2kusyCibulka jarní
 - 2kusyHrušky
 - 2kusyVejce slepičí
 - 1špetkaCukr krupice
 - 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 4lžíceMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a ve vroucí osolené vodě vaříme 25 minut. Pak je scedíme, necháme trochu zchladnout, oloupeme a rozšťoucháme.
 - 2Jarní cibulku očistíme a najemno nakrájíme. Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a najemno nastrouháme. K bramborové směsi přidáme jarní cibulku a hrušky, osolíme, přidáme špetku cukru a vejce. Těsto důkladně propracujeme.
 - 3Do bramborového těsta přimícháme mouku a z těsta vytvarujeme menší válečky, obalujeme je v mouce. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia.
 - 4Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a bramborové krokety na něm lehce osmažíme. Poté je potřeme zbytkem másla a klademe na pečícím papírem vyložený plech. Pečeme v troubě 30 minut.
 - 5Ihned poté servírujeme a jako příloha se hodí hruškové pyré.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.