Smažené smetanové kytičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené smetanové kytičky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 40199 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
130 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo čerstvé |
450 g | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Rum |
2 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Na obalení | |
---|---|
60 g | Cukr moučkový |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 171,1mg |
Draslík | 200,8mg |
Vláknina | 132,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Rum, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Cukr moučkový, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažené smetanové kytičky postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme s prosátým cukrem změklé máslo, přimícháme vanilkový cukr, vejce, rum a smetanu. Vymícháme hladkou hmotu, přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a vypracované těsto ve fólii necháme několik hodin v chladničce. |
2 | Z těsta vyválíme placku, vykrajujeme kolečka, vypíchneme tvořítkem střed a vnější okraje koleček ke středu nařízneme po obvodu nožem. Hotové kytičky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran, necháme okapat a obalujeme ve skořicovém cukru. |