Domažlické vepřové ragú

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
30 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na drobné kousky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a na tuku osmahneme do světle růžova. Přisypeme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a osolíme.
  • 3
    Za občasného promíchání dusíme doměkka.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Dobře rozmícháme a povaříme, potom přidáme smetanu a znovu krátce povaříme.
  • 5
    Omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, dosolíme a společně podusíme.
  • 6
    Sterilované okurky a vařené vejce nakrájíme na malé kostky a smícháme se sterilovaným hráškem.
  • 7
    Při podávání tuto směs vkládáme na každou porci.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.