Domažlické vepřové ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domažlické vepřové ragú
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 402 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
800 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Okurky nakládané |
15 g | Paprika mletá sladká |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
120 g | Tuk |
40 g | Vejce slepičí |
750 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 89,6mg |
Draslík | 336,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Domažlické vepřové ragú postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na drobné kousky. |
2 | Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a na tuku osmahneme do světle růžova. Přisypeme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a osolíme. |
3 | Za občasného promíchání dusíme doměkka. |
4 | Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Dobře rozmícháme a povaříme, potom přidáme smetanu a znovu krátce povaříme. |
5 | Omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, dosolíme a společně podusíme. |
6 | Sterilované okurky a vařené vejce nakrájíme na malé kostky a smícháme se sterilovaným hráškem. |
7 | Při podávání tuto směs vkládáme na každou porci. |