Jednoduchý recept

Rýžový nákyp s čokoládou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 40208

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr moučkový
1000 ml Mléko plnotučné
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Rozinky tmavé
350 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Skořice mletá
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
80 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 932 kcal
Kilojoule 3 900kJ
30% Sacharidy 107 g
62% Tuky 46 g
8% Sodík 162 mg
39% Bílkoviny 22 g

Rýžový nákyp s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce, zalijeme mlékem, osolíme a za občasného míchání uvaříme.

2

Do vychladlé rýže vmícháme 3 lžíce rozpuštěného másla, žloutky a cukr. Přidáme nastrouhanou čokoládu, omyté rozinky, nasekané ořechy a skořici. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Zapékací mísu vymažeme kouskem másla, vysypeme strouhankou a naplníme rýžovou kaší. Povrch poklademe vločkami zbylého másla.

4

Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept