Jednoduchý recept

Rýžový nákyp s rajčaty a žampiony

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Rýžový nákyp s rajčaty a žampiony 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 40210

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
200 g Rýže loupaná
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
500 ml Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 758kJ
13% Sacharidy 48 g
24% Tuky 18 g
11% Sodík 217 mg
29% Bílkoviny 16 g

Rýžový nákyp s rajčaty a žampiony postup přípravy receptu:

1

V kastrole rozehřejeme máslo a zpěníme na něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Vsypeme propláchnutou rýži a necháme ji zesklovatět. Zalijeme dvojnásobným množstvím vody (nebo vývaru) a dusíme pod pokličkou doměkka.

2

Měkkou rýži promícháme s oloupanými, na dílky nakrájenými rajčaty a očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Směs vložíme do tukem vymazané zapékací mísy a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Rýžový nákyp s rajčaty a žampiony
Rýže jedna báseň. Pekla jsem na 200 stupňů, 20 min. Já jsem si pokrm více připepřila a osolila smile.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept