Rýžový nákyp s rajčaty a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp s rajčaty a žampiony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 40210 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
200 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 polévková lžíce | Tuk |
500 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 392,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Tuk, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový nákyp s rajčaty a žampiony postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozehřejeme máslo a zpěníme na něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Vsypeme propláchnutou rýži a necháme ji zesklovatět. Zalijeme dvojnásobným množstvím vody (nebo vývaru) a dusíme pod pokličkou doměkka. |
2 | Měkkou rýži promícháme s oloupanými, na dílky nakrájenými rajčaty a očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Směs vložíme do tukem vymazané zapékací mísy a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. |
4 | Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
Rýže jedna báseň. Pekla jsem na 200 stupňů, 20 min. Já jsem si pokrm více připepřila a osolila