Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40220

Ingredience

1 ks Citrony
400 g Kapr obecný
10 g Kmín celý
1 polévková lžíce Med včelí
1 l Mléko polotučné
400 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno portské
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 867 kcal
Kilojoule 3 626kJ
9% Sacharidy 32 g
90% Tuky 67 g
12% Sodík 250 mg
50% Bílkoviny 28 g

Kapr na grilu s kmínem postup přípravy receptu:

1

Kapra vykucháme, očistíme, umyjeme, osolíme, naporcujeme, porce namočíme do studeného mléka a odložíme na 30 minut do lednice.

2

Zálivka: Mrkev oloupeme, dáme na pánev, kde máme rozehřáté máslo a na něm mrkev na mírném plamínku dokola opečeme. Do pánve přilijeme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů, pomerančovou kůru nakrájíme na větší proužky, které položíme vedle mrkve a také opečeme, přidáme na kolečka nakrájený česnek, přisypeme kmín, med, zalijeme vínem povaříme a odstavíme. Nakonec podle chuti opepříme.

3

Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, porce ryby osušíme, naskládáme na rošt, obě strany pokapeme olivovým olejem a z obou stran pečeme přibližně 4 minuty.

4

Upečené ryby porcujeme na talíře, vedle naaranžujeme pečenou mrkev, opečenou pomerančovou kůru a vše zalijeme připravenou zálivkou.

Poznámka

Grilovanou rybu servírujeme teplou a ozdobíme půlkou citrónu, který při konzumací použijeme na pokapání ryby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept