Jednoduchý recept

Džem ananasový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 40221

Ingredience

2 kg Ananas
2 ks Citrony
2 kg Cukr krystal
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
60 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 96 kcal
Kilojoule 404kJ
7% Sacharidy 25 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
0% Bílkoviny 0 g

Džem ananasový postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme oloupaný ananas a vložíme do hrnce spolu s citronovou šťávou a najemno nakrájenou kůrou, přilijeme vodu a dáme vařit. Po zahájení varu snížíme příkon tepla a pomalu vaříme asi 1 hodinu, až ananas změkne.

2

Přisypeme cukr s cayenským pepřem a dále pomalu vaříme. Přitom mícháme, dokud se všechen cukr nerozpustí. Poté zvýšíme příkon tepla a prudce vaříme asi 25 minut, až džem začne houstnout.

3

Odstavíme z plotny a necháme 10 minut chladnout.

4

Plníme do vypařených sklenic, které po vychladnutí uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.

Poznámka

Doba vaření se může prodloužit až na dvě hodiny, podle toho zda je džem dostatečně hustý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept