Jednoduchý recept

Reveňový džem s pomerančem a citronem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 40225

Ingredience

2 ks Citrony
750 g Cukr krystal
285 g Hrozinky
2 ks Pomeranče
1 kg Reveň (Rebarbora)

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 585kJ
10% Sacharidy 36 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Reveňový džem s pomerančem a citronem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a oloupeme reveň (rebarboru), její řapíky nakrájíme na kousky dlouhé 20 cm a vložíme do velké varné nádoby. Přisypeme cukr, přidáme šťávu a strouhanou kůru z pomerančů i citronů a rozinky. Promícháme a necháme přikryté stát asi jednu hodinu.

2

Uvedeme do varu a vaříme za častého promíchávání asi 30 minut. Odstavíme a džem necháme ve varné nádobě trochu zchladnout.

3

Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept