Jednoduchý recept

Džem jahodový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 40227

Ingredience

2 ks Citrony
2 kg Cukr krystal
2 kg Jahody zahradní

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 105 kcal
Kilojoule 440kJ
8% Sacharidy 27 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
0% Bílkoviny 0 g

Džem jahodový postup přípravy receptu:

1

Jahody opereme, zbavíme stopek a necháme okapat. Citrony omyjeme, vymačkáme a kůru nasekáme nadrobno.

2

Cukr dáme do mírně teplé trouby nahřát. Jahody spolu s citronovou šťávou a nasekanou kůrou vložíme do varné nádoby a zvolna zahříváme. Když jahody začnou pouštět šťávu, začneme směs míchat. Když se šťáva začne vařit, přidáme zahřátý cukr a necháme jej rozpustit. Po úplném rozpuštění cukru uvedeme směs do prudkého varu a vaříme 15-20 minut, až džem zhoustne. Odstavíme a necháme ve varné nádobě 15 minut zchladnout.

3

Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.

Poznámka

Doba přípravy: je 15 minut + 15 minut potřebujeme na zchladnutí. Doba vaření se může podle hustoty prodloužit i o víc než 10 minut Tento džem výborně chutná s čerstvými croissanty a čajem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept