Pivovarský tokáň - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivovarský tokáň
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 403 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Česnek |
200 g | Cibule |
1 g | Nové koření mleté |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
0,5 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
50 g | Strouhanka |
40 g | Sůl |
100 g | Sýr Eidam uzený 45% |
100 g | Tuk |
1000 g | Vepřový bok |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 81,5mg |
Draslík | 244,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pivovarský tokáň postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí a kůže. Nakrájíme jej na silnější nudle. |
2 | Maso společně s drobně nakrájenou cibulí osmahneme na tuku dočervena. Přidáme utřený česnek, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a podlijeme vodou. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení masem mícháme a doléváme teplou vodou. |
3 | Téměř měkké maso zasypeme prosátou strouhankou, zalijeme pivem a dodusíme. |
4 | Při podávání jednotlivé porce posypeme strouhaným uzeným sýrem a omytou, jemně nasekanou petrželovou natí. |