Recept

Červené zelí na sladkokyselý způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 185 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40303
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 ks Chilli paprička
3 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Voda z pomerančových květů
1 ks Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 629kJ
7% Sacharidy 27 g
7% Tuky 5 g
2% Sodík 37 mg
4% Bílkoviny 2 g

Červené zelí na sladkokyselý způsob postup přípravy receptu:

1

Najemno nakrouháme hlávku červeného zelí. Pomeranč omyjeme, vymačkáme z něho šťávu a kůru nasekáme na drobné kousky. Chilli papričku včetně semínek nakrájíme na tenké plátky.

2

Smícháme vinný ocet, olivový olej, chilli papričku, vodu z pomerančových květů, cukr, pomerančovou šťávu a kůru. Směs dáme do malého rendlíku povařit na mírném ohni asi 5 minut. Asi 2 lžíce směsi odebereme a uschováme pro další využití.

3

Nakrouhané zelí dáme do zapékací mísy, zalijeme povařenou směsí, přiklopíme a dáme péci do trouby předehřáté na 160°C. Pečeme asi 3 hodiny, přičemž zelí čas od času kontrolujeme, případně podléváme uschovanou směsí.

Poznámka

Dlouhou dobu pečení je nutné dodržet. Zelí můžeme servírovat teplé i studené. Výborně se hodí jako příloha ke zvěřině, nebo k pečenému vepřovému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept