Pudinkový dezert s pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudinkový dezert s pomerančem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 40305 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
4 kávová lžička | Káva mletá |
1 l | Mléko polotučné |
120 g | Piškoty dětské |
1 ks | Pomeranče |
2 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
3 polévková lžíce | Rum |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml | Voda pitná |
1 ks | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 169,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 112,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Káva mletá, Pomeranče, Pudinkový prášek - vanilkový, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Piškoty dětské, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pudinkový dezert s pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí vody vsypeme kávu a chvilku povaříme. Poté necháme kávu vychladnout, scedíme ji a přilijeme rum. |
2 | Do vroucího mléka zavaříme pudink, který jsme rozšlehali v hrnku mléka s cukrem a vanilkovým cukrem, které jsme z dávky odlili. Za stálého míchání vaříme pudink do zhoustnutí. |
3 | Do mísy, kterou jsme vypláchli vodou, naskládáme část piškotů, zakapeme je kávou, přelijeme částí pudinku. Toto vrstvení opakujeme až do vyčerpání surovin. Dbáme, aby poslední vrstvou byly piškoty zakapané kávou. Mísu pod fólií necháme do druhého dne v chladničce. |
4 | Dezert vyklopíme na servírovací talíř, šlehačku ušlehanou se ztužovačem navršíme na vršek dezertu a kolem základny. |
5 | Pomeranč oloupeme, nakrájíme na plátky a ozdobíme jimi dezert. |