Jednoduchý recept

Pudinkový dezert s pomerančem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 40305

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
4 kávová lžička Káva mletá
1 l Mléko polotučné
120 g Piškoty dětské
1 ks Pomeranče
2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
3 polévková lžíce Rum
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
250 ml Voda pitná
1 ks Ztužovač šlehačky

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 889kJ
27% Sacharidy 98 g
35% Tuky 26 g
10% Sodík 194 mg
24% Bílkoviny 13 g

Pudinkový dezert s pomerančem postup přípravy receptu:

1

Do vroucí vody vsypeme kávu a chvilku povaříme. Poté necháme kávu vychladnout, scedíme ji a přilijeme rum.

2

Do vroucího mléka zavaříme pudink, který jsme rozšlehali v hrnku mléka s cukrem a vanilkovým cukrem, které jsme z dávky odlili. Za stálého míchání vaříme pudink do zhoustnutí.

3

Do mísy, kterou jsme vypláchli vodou, naskládáme část piškotů, zakapeme je kávou, přelijeme částí pudinku. Toto vrstvení opakujeme až do vyčerpání surovin. Dbáme, aby poslední vrstvou byly piškoty zakapané kávou. Mísu pod fólií necháme do druhého dne v chladničce.

4

Dezert vyklopíme na servírovací talíř, šlehačku ušlehanou se ztužovačem navršíme na vršek dezertu a kolem základny.

5

Pomeranč oloupeme, nakrájíme na plátky a ozdobíme jimi dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept