Recept

Nejlepší ořechová roláda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 40306

Ingredience

120 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao
6 polévková lžíce Marmeláda višňová
120 g Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Rum
5 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
Na mléčnou náplň
150 g Cukr moučkový
200 g Mléko polotučné sušené
150 g Tuk
Na ořechovou náplň
150 g Cukr moučkový
100 ml Mléko polotučné
250 g Máslo čerstvé
300 g Ořechy vlašské
Na polevu
10 g Máslo čerstvé
25 g Tuk
50 g Čokoláda na vaření
Na posypání těsta
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

96% Kalorie 1,886 kcal
Kilojoule 7 889kJ
42% Sacharidy 151 g
176% Tuky 132 g
7% Sodík 138 mg
60% Bílkoviny 34 g

Nejlepší ořechová roláda postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme náplně. Ztužený tuk necháme změknout, utřeme ho s cukrem, přidáme sušené mléko a vypracujeme hladkou hmotu, kterou zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v chladničce.

2

Ořechovou náplň připravíme rozpuštěním másla, do kterého zamícháme umleté ořechy, cukr a mléko. Vymícháme hladkou hmotu a necháme vychladnout.

3

V míse utřeme žloutky s cukrem a postupně zašleháme horkou vodu. Do vzniklé pěny vmícháme kakao a mouku a na závěr pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 5 minut.

4

Těsto vyjmeme z trouby, posypeme lehce hladkou moukou a překlopíme na vál. Opatrně sloupneme pečící papír a těsto zakapeme rumem, potřeme rozmíchanou zavařeninou a ořechovou náplní.

5

Mléčnou náplň rozválíme na placku mezi 2 kusy fólie. Placku položíme na ořechovou náplň, těsto srolujeme a přelijeme polevou.

6

Polevu připravíme ve vodní lázni. Rozpustíme ztužený tuk, máslo a čokoládu a za stálého míchání umícháme hladkou polevu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept