Severské vaječné kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Severské vaječné kari
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40313 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Garam masala |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
150 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
250 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 351,7mg |
Draslík | 708,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Severské vaječné kari postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nasekáme, česnek utřeme se solí a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme všechno koření a ještě krátce orestujeme. |
2 | Poté vložíme oloupaná nakrájená rajčata, nadrobno posekanou petrželku a dusíme do zhoustnutí šťávy. Uvařená vejce oloupeme, polélně rozpůlíme, vložíme do šťávy a prohříváme cca 3 - 4 minuty. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s plackami nebo rýží.