Recept

Francouzská omáčka se žampiony

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40316

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Estragon
75 g Máslo bylinkové
15 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý
100 ml Víno portské
300 ml Vývar zeleninový
80 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 928kJ
4% Sacharidy 16 g
19% Tuky 14 g
21% Sodík 416 mg
7% Bílkoviny 4 g

Francouzská omáčka se žampiony postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

2

V kastrůlku rozpustíme máslo a jarní cibulku se žampiony na něm orestujeme. Přidáme tymián, bobkový list, zalijeme zeleninovým vývarem, portským vínem a 5 minut povaříme. Potom omáčku přecedíme a vrátíme do kastrůlku.

3

Omáčku opět zahřejeme, přidáme bylinkové máslo, najemno nasekanou pažitku a estragon, osolíme, opepříme a můžeme servírovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept