Recept

Ostrá křenová omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40331

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
0,5 kávová lžička Hořčice Dijonská
2 polévková lžíce Křen
2 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 12% (konzumní)
70 g Strouhanka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 96 kcal
Kilojoule 404kJ
3% Sacharidy 12 g
6% Tuky 4 g
9% Sodík 180 mg
5% Bílkoviny 3 g

Ostrá křenová omáčka postup přípravy receptu:

1

V misce za pomoci ručního šlehače ušleháme do tuha šlehačku. Křen omyjeme, očistíme a najemno nastrouháme.

2

V míse smícháme ocet, limetkovou šťávu, strouhanku, dijonskou hořčici a necháme 60 minut odležet v chladničce.

3

Mísu se směsí vyjmeme z chladničky a opatrně vmícháme šlehačku, křen, cukr, sůl a pepř. Ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept