Naložená vařená vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Naložená vařená vejce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40334 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
12 ks | Bobkový list |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
0,3 l | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
12 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 180,3mg |
Vláknina | 864,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli koření mleté, Ocet vinný, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Naložená vařená vejce postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, proložíme bobkovým listem a vložíme do velké sklenice. Ve vodě svaříme ocet s kořením, necháme vychladnout, směsí zalijeme vejce a sklenici uzavřeme. Odložíme na několik dnů. Když vejce ztmavnou, vyjmeme je, nakrájíme podélně na poloviny a podáváme s hořčicí a plackami. |
Poznámka
Čas přípravy je, bez doby odležení vajec, několik dnů.