Recept

Myslivecká omáčka s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40337

Ingredience

1 polévková lžíce Brandy
4 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Estragon
100 g Houby čerstvé
300 ml Hovězí vývar základní
25 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
100 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 591kJ
4% Sacharidy 13 g
8% Tuky 6 g
20% Sodík 409 mg
9% Bílkoviny 5 g

Myslivecká omáčka s houbami postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata z konzervy překrájíme na menší kousky.

2

V kastrůlku rozpustíme 10 g másla, přidáme jarní cibulku, houby a 5 minut restujeme. Přilijeme portské víno, brandy, ocet a povaříme dalších 5 minut. Potom přilijeme hovězí vývar, kousky rajčat, rajčatový protlak a na mírném ohni povaříme ještě 15 minut.

3

Předtím, než kastrůlek sejmeme ze sporáku, přimícháme do omáčky zbytek másla, najemno nasekanou pažitku, estragon, osolíme, a opepříme. Ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept