Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40347

Ingredience

800 g Hovězí svíčková
1 dl Olej slunečnicový
Marináda
1 dl Likér mandlový - Amaretto
0,5 dl Omáčka sojová pikantní
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
10 g Zázvor mletý
3 stroužek Česnek
Špízy ze svíčkové
1 polévková lžíce Oregano čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 649kJ
4% Sacharidy 13 g
22% Tuky 17 g
22% Sodík 434 mg
53% Bílkoviny 30 g

Špízy ze svíčkové postup přípravy receptu:

1

Ze 2 pomerančů vymačkáme šťávu do misky, přidáme oloupaný a rozmačkaný česnek, přilijeme likér, sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, podle chuti pepř a dobře promícháme. Do marinády naskládáme na kostky nakrájené maso, přiklopíme a v lednici necháme celou noc.

2

Špejle namočíme ve studené vodě, aby se při grilování nespálily.

3

Kostky masa vyndáváme z marinády a napichujeme na připravené špejle. Grilovací rošt potřeme olejem, gril rozpálíme na vysokou teplotu a naskládáme špízy, které opékáme po každé straně asi 30 minut. Po celou dobu pečení špízy potíráme zbylou marinádou.

4

Špízy ihned z grilu pokládáme na talíř, posypeme oreganem a podáváme.

Poznámka

Grilované špízy podáváme teplé s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept