Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40365

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
20 g Mouka pšeničná hladká
20 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
2 dl Smetana 12% (konzumní)
40 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
1 l Voda pitná
1 dl Víno bílé
Na lečo
30 ml Olej rostlinný
150 g Paprika zelená
100 g Rajčata
6 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 609kJ
4% Sacharidy 15 g
58% Tuky 43 g
70% Sodík 1 g
74% Bílkoviny 42 g

Czákiho roštěná postup přípravy receptu:

1

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kousky pokrájenou papriku a rajčata, podusíme na leču, osolíme, zahustíme vejcem.

2

Okraje plátků roštěnky nakrojíme, aby se nekroutily, plátky naklepeme, nasolíme, opepříme a naplníme lečem. Svineme, spíchneme jehlou, párátky nebo omotáme nití. Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, posypeme pepřem, paprikou a necháme zpěnit, aby se koření rozvinulo. Podlijeme trochou vody, vložíme závitky. Zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme vodou. Když je maso měkké, zalijeme vínem, krátce povaříme, roštěnky ve šťávě několikrát otočíme. Nakonec přidáme smetanu s moukou, povaříme do zhoustnutí a můžeme podávat.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept