Sumec na víně se smetanou

35 min.
Slovensko

Ingredience

    • 300mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 200mililitrůVíno bílé
    • 40gramůMouka pšeničná hladká
    • 10gramůSůl
    • 3gramyPepř bílý
    • 20mililitrůCitronová šťáva
    • 400gramůBrambory vařené
    • 40gramůMáslo čerstvé
    • 600gramůSumec filety
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
42 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sumce stáhneme z kůže a nakrájíme na 4 díly. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme mletým bílým pepřem a lehce obalíme v mouce.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo a porce sumce na něm osmahneme z obou stran. Podlijeme smetanou, přilijeme víno a zvolna povaříme. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí.
  • 3
    Porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.