Jednoduchý recept

Úhoř vařený

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 40387

Ingredience

2 g Bobkový list
400 g Brambory vařené
50 g Celer bulvový
120 g Cibule
50 g Mrkev kořen
80 g Máslo čerstvé
3 g Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
20 g Petržel kudrnka
15 g Sůl
500 ml Voda pitná
250 ml Víno bílé
1000 g Úhoř říční

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 181kJ
8% Sacharidy 29 g
112% Tuky 84 g
86% Sodík 2 g
50% Bílkoviny 28 g

Úhoř vařený postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme, za hlavou kolem dokola nařízneme kůži a stáhneme. Odřízneme hlavu a ocas. Rybu vyvrhneme, opatrně vyndáme žluč, znovu opláchneme a naporcujeme na kratší špalíky. Kousky masa nasolíme a necháme odležet. Mezitím si připravíme vývar.

2

Mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli rozpůlíme. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a přidáme zeleninu s cibulí, okořeníme bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením, přilijeme víno a povaříme 1/2 hodiny. Nyní přidáme do vývaru špalíky úhoře a zvolna vaříme ještě 20 minut.

3

Kousky vařeného úhoře upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme posekanou petrželkou. Vývar si necháme na polévku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept