Rajčatová omáčka s kapary, olivami a ančovičkami
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 ks
- Ančovičky konzervované
- 3 stroužek
- Česnek
- 1 špetka
- Chilli paprička
- 1 polévková lžíce
- Kapary sterilované
- 2 polévková lžíce
- Olej olivový
- 45 g
- Olivy černé
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 850 g
- Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Petrželku nakrájíme najemno a společně s prolisovaným česnekem a rozdrcenými chilli papričkami za stálého míchání orestujeme. |
2 | Přidáme drcená konzervovaná rajčata, přivedeme k varu a pod pokličkou cca 5min podusíme. |
3 | Přidáme kapary, tenké plátky ančoviček a olivy a dalších 5min na mírném ohni mícháme. Ochutíme pepřem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 156 kcal |
Bílkoviny | 12 g |
Sacharidy | 11 g |
Tuky | 8 g |
Uhlovodany | 11 g |
Cholesterol | 28,7 mg |
Draslík | 618,9 mg |
Sodík | 2 g |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 271,2 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 25,1 mg |
Vitamín E | 2,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,9 mg |
Komentáře a hodnocení