Rajčatová omáčka s kapary, olivami a ančovičkami

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
3 ks
Ančovičky konzervované
3 stroužek
Česnek
1 špetka
Chilli paprička
1 polévková lžíce
Kapary sterilované
2 polévková lžíce
Olej olivový
45 g
Olivy černé
1 špetka
Pepř černý mletý
2 polévková lžíce
Petržel - nať
850 g
Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka
Sůl

Postup

1

Petrželku nakrájíme najemno a společně s prolisovaným česnekem a rozdrcenými chilli papričkami za stálého míchání orestujeme.

2

Přidáme drcená konzervovaná rajčata, přivedeme k varu a pod pokličkou cca 5min podusíme.

3

Přidáme kapary, tenké plátky ančoviček a olivy a dalších 5min na mírném ohni mícháme. Ochutíme pepřem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 156 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 11 g
Tuky 8 g
Uhlovodany 11 g
Cholesterol 28,7 mg
Draslík 618,9 mg
Sodík 2 g
Vláknina 6 g
Vitamín A 271,2 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 25,1 mg
Vitamín E 2,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz