Jednoduchý recept

Rajčatová polévka s těstovinami a bramborami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40394

Ingredience

2 ks Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
200 g Těstoviny čtyřvaječné
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 252kJ
13% Sacharidy 49 g
9% Tuky 6 g
28% Sodík 570 mg
22% Bílkoviny 12 g

Rajčatová polévka s těstovinami a bramborami postup přípravy receptu:

1

V hrnci na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme asi 50 minut.

2

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s těstovinami vsypeme do čistého hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a společně uvaříme doměkka. Část vody slijeme a vmícháme povařená rajčata s cibulí.

3

Nakonec do polévky přidáme nastrouhaný sýr, podle chuti osolíme a opepříme.

4

Můžeme podávat s tmavým pečivem.

Poznámka

Použijeme drobnější těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept