Rajčatová polévka s těstovinami a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka s těstovinami a bramborami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40394 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
200 g | Těstoviny čtyřvaječné |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 425,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka s těstovinami a bramborami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme asi 50 minut. |
2 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s těstovinami vsypeme do čistého hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a společně uvaříme doměkka. Část vody slijeme a vmícháme povařená rajčata s cibulí. |
3 | Nakonec do polévky přidáme nastrouhaný sýr, podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Můžeme podávat s tmavým pečivem. |
Poznámka
Použijeme drobnější těstoviny.