Jednoduchý recept

Květáková polévka s knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40395

Ingredience

1 ks Květák
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 052kJ
7% Sacharidy 24 g
20% Tuky 15 g
17% Sodík 333 mg
15% Bílkoviny 9 g

Květáková polévka s knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Očištěný, na růžičky rozebraný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a vývar uchováme.

2

V kastrůlku připravíme ze 40g másla a hladké mouky světlou jíšku. Jíškou zahustíme vroucí květákový vývar, rozmícháme a povaříme 5 minut. Do polévky přidáme 1/3 květáku, který jsme nasekali na kousky.

3

Zbylý nasekaný květák smícháme v misce s vejcem, zbylým rozpuštěným máslem a strouhankou. Osolíme a dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, vložíme je do vroucí polévky a povaříme 5 minut.

4

Hotovou polévku ochutíme muškátovým květem, solí a nasekanou petrželkou.

Poznámka

Množství strouhanky do knedlíčků upravíme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept