Debrecínská svíčková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Debrecínská svíčková
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40424 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
1 kg | Hovězí svíčková |
5 g | Kmín drcený |
30 ml | Olej rostlinný |
20 g | Paprika mletá sladká |
60 ml | Protlak rajčatový |
150 g | Slanina vepřová |
9 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 65,3mg |
Draslík | 738,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Kmín drcený, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Debrecínská svíčková postup přípravy receptu:
1 | Na polovině slaniny, kterou vyškvaříme, osmažíme cibuli nadrobno. Přidáme papriku, kmín a necháme zpěnit. Nalijeme protlak a promícháme. Na tento základ vložíme pečeni vcelku, kterou pořádně nasolíme. Podlijeme vodou a zakryté pečeme v troubě namírno. Občas podlijeme a otočíme. |
2 | Mezitím na oleji podusíme nakrájené houby, přidáme je k masu na pekáč, poklademe zbytkem slaniny a v troubě dopečeme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s vypečenou šťávou a houbami. |