Recept

Debrecínská svíčková

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 40424

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Houby čerstvé
1 kg Hovězí svíčková
5 g Kmín drcený
30 ml Olej rostlinný
20 g Paprika mletá sladká
60 ml Protlak rajčatový
150 g Slanina vepřová
9 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 338kJ
2% Sacharidy 7 g
17% Tuky 13 g
34% Sodík 676 mg
58% Bílkoviny 33 g

Debrecínská svíčková postup přípravy receptu:

1

Na polovině slaniny, kterou vyškvaříme, osmažíme cibuli nadrobno. Přidáme papriku, kmín a necháme zpěnit. Nalijeme protlak a promícháme. Na tento základ vložíme pečeni vcelku, kterou pořádně nasolíme. Podlijeme vodou a zakryté pečeme v troubě namírno. Občas podlijeme a otočíme.

2

Mezitím na oleji podusíme nakrájené houby, přidáme je k masu na pekáč, poklademe zbytkem slaniny a v troubě dopečeme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s vypečenou šťávou a houbami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept