Jednoduchý recept

Kachní roláda

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 40425

Ingredience

600 g Brambory vařené
150 g Játra kachní
1000 g Kachna mražená
5 g Kmín celý
100 ml Mléko polotučné
3 g Pepř černý mletý
150 g Párky Debrecínské
15 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové maso mleté
150 g Zelí kysané
80 g Žemle tuková
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,057 kcal
Kilojoule 4 422kJ
9% Sacharidy 33 g
111% Tuky 83 g
66% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Kachní roláda postup přípravy receptu:

1

Vykoštěnou kachnu rozprostřeme na vál a osolíme. Housky namočíme do mléka a necháme nasáknout. Kachní játra umeleme na masovém strojku spolu s vyždímanými houskami, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.

2

Do mísy vložíme mleté maso, přidáme játra s houskami, osolíme, opepříme, přidáme vejce a důkladně promícháme. Rvnoměrně naneseme na plát masa, posypeme kysaným zelím a doprostřed položíme párek. Roládu zavineme, ovážeme provázkem, povrch posypeme solí, kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna za občasného podlévání přibližně 50 minut.

3

Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept