Kachní roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní roláda
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 40425 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
150 g | Játra kachní |
1000 g | Kachna mražená |
5 g | Kmín celý |
100 ml | Mléko polotučné |
150 g | Párky Debrecínské |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřové maso mleté |
150 g | Zelí kysané |
80 g | Žemle tuková |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 260,2mg |
Draslík | 673,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Játra kachní, Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Zelí kysané, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Mléko polotučné, Párky Debrecínské, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kachní roláda postup přípravy receptu:
1 | Vykoštěnou kachnu rozprostřeme na vál a osolíme. Housky namočíme do mléka a necháme nasáknout. Kachní játra umeleme na masovém strojku spolu s vyždímanými houskami, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme. |
2 | Do mísy vložíme mleté maso, přidáme játra s houskami, osolíme, opepříme, přidáme vejce a důkladně promícháme. Rvnoměrně naneseme na plát masa, posypeme kysaným zelím a doprostřed položíme párek. Roládu zavineme, ovážeme provázkem, povrch posypeme solí, kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna za občasného podlévání přibližně 50 minut. |
3 | Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s vařeným bramborem. |