Jednoduchý recept

Kachna pečená s hrachem a kroupami

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40428

Ingredience

120 g Cibule
300 g Hrách
25 g Husí sádlo
900 g Kachna mražená
4 g Kmín celý
300 g Kroupy malé
3 g Majoránka
180 g Okurky nakládané
40 ml Olej rostlinný
10 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
15 g Sůl
5 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,030 kcal
Kilojoule 4 309kJ
20% Sacharidy 74 g
88% Tuky 66 g
67% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 37 g

Kachna pečená s hrachem a kroupami postup přípravy receptu:

1

Předem namočený hrách uvaříme doměkka a scedíme. Kroupy propláchneme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut.

2

Rozmraženou kachnu naporcujeme, osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáčku a za občasného podlévání pečeme dozlatova.

3

V pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, orestujeme, přidáme hrách, kroupy, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, majoránku, husí sádlo a chvíli podusíme. Upečené porce kachny v pekáči obložíme směsí hrachu a krup, pokapeme trochou vody a dáme zapéct. Zapékáme 15 minut.

4

Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept