Bešamelová omáčka s vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bešamelová omáčka s vejcem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40444 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 442,2mg |
---|---|
Cholesterol | 133,5mg |
Draslík | 43,1mg |
Vláknina | 208,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bešamelová omáčka s vejcem postup přípravy receptu:
1 | Do rozpuštěného másla v kastrůlku vysypeme mouku a metličkou na šleháni důkladně mícháme. Vznikne nám hustá pasta, do které za stálého míchaní přiléváme mléko a mícháme hodně rychle, dokud směs nezhoustne. Rozklepneme 3 ks vajec, bílky dáme stranou a žloutky vmícháme do husté kaše. Dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a stáhneme z ohně. Bešamel připravujeme na hodně mírném ohni, aby se směs nepřipálila na dno hrnce. |
2 | Pokud zůstanou v omáčce žmolky, tak omáčku přecedíme přes cedník. |