Recept

Bešamelová omáčka s vejcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40444

Ingredience

0,5 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 111 kcal
Kilojoule 464kJ
0% Sacharidy 1 g
13% Tuky 10 g
8% Sodík 170 mg
7% Bílkoviny 4 g

Bešamelová omáčka s vejcem postup přípravy receptu:

1

Do rozpuštěného másla v kastrůlku vysypeme mouku a metličkou na šleháni důkladně mícháme. Vznikne nám hustá pasta, do které za stálého míchaní přiléváme mléko a mícháme hodně rychle, dokud směs nezhoustne. Rozklepneme 3 ks vajec, bílky dáme stranou a žloutky vmícháme do husté kaše. Dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a stáhneme z ohně. Bešamel připravujeme na hodně mírném ohni, aby se směs nepřipálila na dno hrnce.

2

Pokud zůstanou v omáčce žmolky, tak omáčku přecedíme přes cedník.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept