Recept

Špenátový koláč z listového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Špenátový koláč z listového těsta 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40450

Ingredience

1 ks Cibule
450 g Listové těsto
80 g Máslo jihočeské
2 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sýr Eidam cihla 45%
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
300 g Špenát mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 305kJ
8% Sacharidy 30 g
55% Tuky 41 g
17% Sodík 345 mg
27% Bílkoviny 15 g

Špenátový koláč z listového těsta postup přípravy receptu:

1

Špenát rozmrazíme, propláchneme a necháme odkapat. Na pánvi rozpálíme 50 g másla, osmahneme na malé kostky nakrájenou cibuli, přidáme špenát, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a chvilku podusíme.

2

Listové těsto rozválíme na moukou posypaném válu, vykrojíme z něho dva pláty podle velikosti formy, ve které budeme koláč péct. Formu vymažeme máslem a položíme první plát těsta, který také potřeme máslem. Na něj natřeme špenátovou směs, posypeme nastrouhaným sýrem a přiklopíme druhým plátem, potřeme máslem a těsto pokapeme vodou, vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut.

3

Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.

Poznámka

Koláč podáváme studený, jako předkrm k velikonočnímu stolu.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Špenátový koláč z listového těsta
Dnes jsem vybrala k realizaci tento koláč. Mraženou zeleninu neproplachuji, takže jsem špenát pouze vymačkala od přebytečné vody, přidala jsem vlastní mražený mangold a místo eidamu goudu (eidam nemáme rádi), jinak vše dle receptu. Koláč je chutný, rychlý a jednoduchý, dávám palec nahoru smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept