Video recept

Velikonoční koláč z listového těsta

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Velikonoční koláč z listového těsta 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40451
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
450 g Listové těsto
80 g Máslo jihočeské
2 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Špenát mražený
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 30%
4 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 239kJ
8% Sacharidy 30 g
52% Tuky 39 g
9% Sodík 184 mg
28% Bílkoviny 16 g
  • Velikonoční koláč z listového těsta
  • Velikonoční koláč z listového těsta
  • 1
  • Velikonoční koláč z listového těsta
  • 2
  • Vložit obrázek

Velikonoční koláč z listového těsta postup přípravy receptu:

1

Špenát rozmrazíme, propláchneme a necháme odkapat. Na pánvi rozpálíme 50 g másla, osmahneme na malé kostky nakrájenou cibuli, přidáme špenát, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a chvilku podusíme.

2

Listové těsto rozválíme na moukou posypaném válu, na dva pláty podle velikosti formy, ve které budeme koláč péct. Formu vymažeme máslem a položíme první plát těsta, který také potřeme máslem. Na něj natřeme špenátovou směs, posypeme nastrouhaným sýrem a přiklopíme druhým plátem, potřeme máslem a těsto pokapeme vodou, vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut.

3

Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.

Poznámka

Použijeme mražený listový špenát. Koláč podáváme teplý nebo studený, jako předkrm k velikonočnímu stolu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept