Recept

Francouzské smetanové brambory

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Francouzské smetanové brambory 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 40453

Ingredience

680 g Brambory
3 ks Cibule
1 kávová lžička Muškátový oříšek
15 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
455 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 207kJ
9% Sacharidy 32 g
56% Tuky 42 g
11% Sodík 214 mg
14% Bílkoviny 8 g

Francouzské smetanové brambory postup přípravy receptu:

1

Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na velmi tenké plátky. Zapékací misku vymažeme polovinou másla a začneme do ní postupně vrstvit střídavě brambory a cibuli. Každou vrstvu zlehka posypeme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Začínáme i končíme vrstvou brambor. Poslední vrstvu zalijeme šlehačkou a pokapeme druhou polovinou másla. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 1 hodinu, dokud brambory nezačnou zlátnout.

Poznámka

Šlehačka, která se během pečení pomalu vsákne do brambor i cibule, výrazně zjemní chuť pokrmu.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Francouzské smetanové brambory
Francouzské smetanové brambory nám velice chutnaly. Recept je rychlý, levný a chuťově velmi vyvážený. Říkala jsem si, jestli cibule nepřehluší ostatní a právě naopak. Cibulka dodala pokrmu ten pravý šmrnc. Tento recept doporučuji všem milovníkům brambor, a protože se nám jich letos urodilo dost, určitě ho budu dělat častěji.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept