Smažené bramborové placičky s cibulovým čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené bramborové placičky s cibulovým čatní
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40456 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
680 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibule červená |
4 ks | Cibulka jarní |
55 g | Cukr třtinový |
115 g | Kapusta hlávková |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 905,3mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Kapusta hlávková, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažené bramborové placičky s cibulovým čatní postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nakrájíme brambory a česnek. Vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a přivedeme k varu. Potom plamen stáhneme, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 15-20 minut, dokud brambory nezměknou. |
2 | Kapustu nakrájíme nadrobno, vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, přivedeme k varu a ihned slijeme. |
3 | Z brambor scedíme vodu a rozmačkáme je. Přidáme kapustu a nadrobno nasekanou jarní cibulku. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. |
4 | 6 malých červených cibulí oloupeme a nasekáme nadrobno, nasypeme do rendlíku, přidáme vinný ocet, přisypeme hnědý cukr. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, dokud se většina tekutiny nevyvaří. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Z bramborové kaše vytvoříme placičky, které asi 5 minut smažíme po obou stranách dozlatova. Na talíři ozdobíme cibulovým čatní. |