Jednoduchý recept

Kávová domácí zmrzlina se sušenkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 205 minut
Doba přípravy: 205 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 40461

Ingredience

100 g Cukr krupice
10 ml Káva Espresso
2 polévková lžíce Likér Kahlua
250 ml Smetana ke šlehání 30%
200 g Sušenky cantuccini
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 687kJ
11% Sacharidy 39 g
32% Tuky 24 g
4% Sodík 71 mg
13% Bílkoviny 8 g

Kávová domácí zmrzlina se sušenkami postup přípravy receptu:

1

Nad horkou lázní vyšleháme žloutky s cukrem. Přilijeme ušlehanou smetanu s vanilkou, vychladlou silnou kávu (espresso), likér a tuhý sníh z bílků. Vše dobře promícháme a na 3 hodiny vložíme do mrazáku, v průběhu tuhnutí směs občas promícháme.

2

Na dno skleničky tvarujeme kopečky zmrzliny, prokládané italskými mandlovými sušenkami cantuccini; sušenky jsou ve skutečnosti suchary, které můžeme upéct do zásoby i doma. Nakonec můžeme pokapat kávovým likérem, např. Kahlúa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept