Recept

Belgický velikonoční dort

  • Belgie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 40471

Ingredience

24 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao - prášek
30 g Mouka polohrubá
4 ks Vejce slepičí
Na formu
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na krém
100 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kakao - prášek
200 ml Mléko plnotučné
20 g Mouka polohrubá
130 g Máslo čerstvé
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na ozdobu
60 g Mandle
Na šlehačku
40 g Cukr moučkový
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 balení Ztužovač šlehačky

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 198kJ
14% Sacharidy 50 g
79% Tuky 59 g
3% Sodík 69 mg
24% Bílkoviny 14 g

Belgický velikonoční dort postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme do pěny změklé máslo s cukrem a žloutky. Poté postupně vmícháme prosátou mouku s kakaovým práškem a nakonec „zabalíme“ pevný sníh z bílků.

2

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a v troubě předehřáté na 175°C pečeme zhruba 40 minut.

3

Upečený korpus opatrně vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Povrch dortu potřeme krémem, horní část ozdobíme dobře ušlehanou smetanou a posypeme jemnými plátky oloupaných mandlí.

4

Krém připravíme z moučné kaše a máslového krému. Ve vodní lázni svaříme v mléce rozšlehanou mouku a vmícháme máslo. Hladkou kaši za občasného míchání necháme vychladnout. V míse utřeme do pěny změklé máslo se žloutkem, prosátým cukrem, kakaovým práškem. Do krému po částech zatřeme moučnou kaši, až vznikne hladký krém.

5

Šlehačku smícháme s cukrem a ztužovačem a dobře ušleháme.

Poznámka

Podle vlastní fantazie můžeme ještě dort přizdobit drobnými čokoládovými vajíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept