Recept

Velikonoční dost s ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 73 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 28 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 40479

Ingredience

Na linecké těsto
40 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
150 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
Na piškotové těsto
75 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2 kávová lžička Kakao - prášek
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka pšeničná hladká
1 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
Na formu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na krém
115 g Cukr moučkový
200 g Jogurt bílý
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
450 g Tvaroh měkký
1 balení Ztužovač šlehačky
8 plátek Želatina plátková
Na potření
3 polévková lžíce Marmeláda višňová
Na ozdobu
50 g Banány
150 g Kiwi
150 g Maliny
1 balení Želatina čirá

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 612kJ
21% Sacharidy 74 g
40% Tuky 30 g
1% Sodík 17 mg
31% Bílkoviny 17 g

Velikonoční dost s ovocem postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme změklé máslo s prosátým cukem, vanilkovým cukrem, přimícháme prosátou mouku se lžičkou kypřícího prášku a vypracujeme hladké linecké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme alespoň půl hodiny v chladničce.

2

Vejce s vodou ušleháme, přimícháme cukr a vanilkový cukr. Přidáme prosátou mouku se lžičkou kypřícího prášku a kakaový prášek. Dobře promíchané těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a v troubě předehřáté na 175°C pečeme zhruba 20 minut. Po upečení korpus vyklopíme na mřížku, necháme vychladnout a poté podélně rozkrojíme.

3

Linecké těsto z lednice rozválíme na placku o průměru dortové formy, do které placku vložíme a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 8 minut. Těsto necháme vychladnout (okraj formy sejmeme).

4

Připravíme krém. Rozpustíme želatinové plátky podle návodu, tvaroh rozšleháme, přimícháme cukr, jogurt, rozpuštěnou želatinu a šlehačku, kterou jsme ušlehali se ztužovačem.

5

Linecké těsto potřeme zavařeninou, přikryjeme jednou částí rozkrojeného korpusu a připneme zpět okraj dortové formy. Na piškot vlijeme tvarohový krém, přikryjeme druhou částí piškotového korpusu a vložíme alespoň na 5 hodin do chladničky, aby krém ztuhl.

6

Povrch dortu poté poklademe ovocem, přelijeme želatinou připravenou podle návodu a necháme opět ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept