Jednoduchý recept

Broskvový dort nepečený

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 40491

Ingredience

160 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
300 g Kokosky
900 g Kompot broskvový
130 g Máslo čerstvé
450 g Smetana 33% (šlehačka)
2 balení Ztužovač šlehačky
250 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 729 kcal
Kilojoule 3 048kJ
19% Sacharidy 69 g
65% Tuky 48 g
2% Sodík 45 mg
9% Bílkoviny 5 g

Broskvový dort nepečený postup přípravy receptu:

1

Broskvový kompot slijeme a broskve necháme dobře okapat. Několik broskví odložíme na ozdobu, ostatní pokrájíme na kousky.

2

Kokosky rozválíme na vále a tři lžíce odložíme. Zbylé drobečky v míse utřeme se změklým máslem. Hmotu rozetřeme po dně dortové formy bez okraje, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Hmotu dobře stlačíme a necháme půl hodiny uležet v chladničce.

3

Poté kokosový korpus opatrně překlopíme na rovný talíř a přiložíme okraj z dortové formy. Na korpus rozložíme pokrájené broskve, potřeme připraveným krémem a dort vložíme přes noc do chladničky.

4

Ze ztuhlého dortu sejmeme dortový okraj, vršek dortu ozdobíme odloženými broskvemi (můžeme nakrájet na dílky) a posypeme kokosovými drobečky, které jsme dali stranou.

5

Krém připravíme smícháním cukru se žervé a vanilkovým cukrem. Postupně přimícháme ušlehanou šlehačku, v které jsme rozmíchali ztužovač.

Poznámka

Dort můžeme ozdobit malými čokoládovými vajíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept