Švýcarské kuře

90 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1019 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
76 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
576 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme v kastrole na části rozehřátého másla, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. V hrnci na kousku másla necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku a hladkou mouku. Za stálého míchání přilijeme ohřáté mléko (nebo kuřecí vývar) a omáčku zvolna povaříme. Přidáme nastrouhaný sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Porce kuřete urovnáme do zapékací mísy a zalijeme omáčkou. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Můžeme podávat s noky nebo se širokými nudlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.