Jednoduchý recept

Švýcarské kuře

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40497

Ingredience

1 ks Cibule
1200 g Kuře
200 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
230 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,019 kcal
Kilojoule 4 262kJ
2% Sacharidy 7 g
101% Tuky 76 g
21% Sodík 410 mg
133% Bílkoviny 75 g

Švýcarské kuře postup přípravy receptu:

1

Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme v kastrole na části rozehřátého másla, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka.

2

V hrnci na kousku másla necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku a hladkou mouku. Za stálého míchání přilijeme ohřáté mléko (nebo kuřecí vývar) a omáčku zvolna povaříme. Přidáme nastrouhaný sýr a mícháme, dokud se nerozpustí.

3

Porce kuřete urovnáme do zapékací mísy a zalijeme omáčkou. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

4

Můžeme podávat s noky nebo se širokými nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept