Šamorínský rožeň - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šamorínský rožeň
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 405 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
240 g | Brambory |
300 g | Cibule |
300 g | Paprika sterilovaná |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Salám měkký |
40 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1000 g | Vepřový bok |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 106,9mg |
Draslík | 472,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Paprika sterilovaná, Salám měkký, Sůl, Tuk, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šamorínský rožeň postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí a kůže. Nakrájíme jej na plátky (6-9ks na porci). |
2 | Stejným způsobem nakrájíme oloupaný točený salám, anglickou slaninu, cibuli, brambory a papriku kapii. |
3 | Jednotlivé kousky střídavě napichujeme na špejli nebo jehlu, osolíme a opepříme. |
4 | Rožně pokapeme tukem a necháme 2-3 hodiny odležet v chladu. |
5 | Rožně opečeme na zbylém tuku, zastříkneme vodou a krátce je podusíme. |
6 | Při podávání poléváme rožeň vlastním výpekem. |