Jednoduchý recept

Šamorínský rožeň

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 405
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Anglická slanina
240 g Brambory
300 g Cibule
300 g Paprika sterilovaná
2 g Pepř černý mletý
200 g Salám měkký
40 g Sůl
100 g Tuk
1000 g Vepřový bok
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 266kJ
2% Sacharidy 7 g
101% Tuky 76 g
121% Sodík 2 g
28% Bílkoviny 16 g

Šamorínský rožeň postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí a kůže. Nakrájíme jej na plátky (6-9ks na porci).

2

Stejným způsobem nakrájíme oloupaný točený salám, anglickou slaninu, cibuli, brambory a papriku kapii.

3

Jednotlivé kousky střídavě napichujeme na špejli nebo jehlu, osolíme a opepříme.

4

Rožně pokapeme tukem a necháme 2-3 hodiny odležet v chladu.

5

Rožně opečeme na zbylém tuku, zastříkneme vodou a krátce je podusíme.

6

Při podávání poléváme rožeň vlastním výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept