Jednoduchý recept

Hovězí pečeně přírodní (základní předpis)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 4050

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Hovězí svíčková
400 ml Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 ks Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 927kJ
1% Sacharidy 5 g
11% Tuky 8 g
17% Sodík 336 mg
41% Bílkoviny 23 g

Hovězí pečeně přírodní (základní předpis) postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, odblaníme, protkneme proužky slaniny a osolíme.

2

Cibuli drobně pokrájíme a osmahneme na větší části másla. Poté přidáme maso a opečeme ze všech stran. Opepříme,mírně podlijeme a dáme péct do trouby. Z počátku pečeme maso přikryté, poté bez poklice.

3

Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu rozředíme vývarem. Zahustíme moučným máslem připraveným z druhé části másla a mouky. Chvíli povaříme a poté přecedíme.

4

Maso podlijeme částí omáčky a zbytek omáčky podáváme zvlášť.

5

Přílohou může být dušená zelenina, brambory, knedlíky, kompoty, rýže, krokety, opečené brambory.

Poznámka

Namísto svíčkové můžeme použít roštěnec, plec nebo kýtu. Obměny: 1. Do šťávy přidáme nakrájené na drobno znojemské okurky. 2. Přidáme podušené na másla a petrželi žampióny. 3. Přidáme oloupaná rajčata. 4. Přidáme 0,25 l kyselé smetany a lžíci polohrubé nebo hrubé mouky. 5. Než-li dáme péct maso, potřeme jej hořčicí. Hořčici můžeme přidat i do šťávy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept