Kuře s Parmezánem

95 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1133 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
78 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
995 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, omyté a osušené kuře osolíme, vložíme do pekáče vymazaného máslem a pod pokličkou upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení kuře občas podlijeme vývarem. V kastrole na oleji osmahneme nasekaný česnek. Přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, chvíli podusíme a vmícháme rajčatový protlak. Potom přidáme nastrouhaný sýr, oregano, majoránku a podle chuti cukr. Přilijeme trochu vývaru a za stálého míchání povaříme 10 minut. Do hotové omáčky vložíme upečené, naporcované kuře. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.