Recept

Pikantní vepřový plátek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4053

Ingredience

4 ks Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
425 ml Kompot meruňkový
1 kávová lžička Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
4 plátek Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 047kJ
9% Sacharidy 34 g
16% Tuky 12 g
12% Sodík 232 mg
7% Bílkoviny 4 g

Pikantní vepřový plátek postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a naklepeme, vetřeme do něj drcené koření a zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Snížíme teplotu a zvolna dopékáme 4 minuty, vyjmeme a dáme do tepla. Oloupeme cibuli a nakrájíme na špalíky, slijeme meruňkový kompot, cibuli orestujeme na výpeku z plátků, zalijeme vývarem a

2

smetanou, povaříme.

3

Nakonec přidáme meruňky a necháme prohřát.

4

Maso rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Podáváme s pečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept