Jednoduchý recept

Husí játra na víně

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40534

Ingredience

400 g Brambory pečené
150 g Cibule
60 g Husí sádlo
100 g Hříbky čerstvé
600 g Játra husí
20 g Mouka pšeničná hladká
20 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
300 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 814kJ
18% Sacharidy 66 g
34% Tuky 26 g
60% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 31 g

Husí játra na víně postup přípravy receptu:

1

Játra nakrájíme na menší plátky, hříbky na plátečky, 1/2 cibule nadrobno, 1/2 na kolečka a rozebereme na kroužky.

2

V pánvi rozehřejeme husí sádlo, přiložíme plátky jater a osmažíme je z obou stran. Vyndáme na talíř a posolíme. Do pánve na tuk nasypeme cibuli, zpěníme, přidáme houby, orestujeme, zaprášíme moukou, rozmícháme s tukem, necháme krátce orestovat a zalijeme vínem. Omáčku povaříme, osolíme, opepříme, zjemníme máslem a dovaříme.

3

Játra upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem, přelijeme vinnou omáčkou a posypeme kroužky cibule.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept