Husí játra na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí játra na víně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40534 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
150 g | Cibule |
100 g | Hříbky čerstvé |
60 g | Husí sádlo |
600 g | Játra husí |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
300 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 793,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 47g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Cibule, Hříbky čerstvé, Husí sádlo, Játra husí, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí játra na víně postup přípravy receptu:
1 | Játra nakrájíme na menší plátky, hříbky na plátečky, 1/2 cibule nadrobno, 1/2 na kolečka a rozebereme na kroužky. |
2 | V pánvi rozehřejeme husí sádlo, přiložíme plátky jater a osmažíme je z obou stran. Vyndáme na talíř a posolíme. Do pánve na tuk nasypeme cibuli, zpěníme, přidáme houby, orestujeme, zaprášíme moukou, rozmícháme s tukem, necháme krátce orestovat a zalijeme vínem. Omáčku povaříme, osolíme, opepříme, zjemníme máslem a dovaříme. |
3 | Játra upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem, přelijeme vinnou omáčkou a posypeme kroužky cibule. |