Koule zeleninové s chilli omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koule zeleninové s chilli omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40545 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
225 g | Arašídy |
1 ks | Celer - nať |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cibulka jarní |
175 g | Cizrna konzervovaná |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Droždí |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 355,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Cibulka jarní, Cizrna konzervovaná, Cukr moučkový, Droždí, Ocet vinný červený, Olej arašídový (podzemnicový), Olej rostlinný, Oregano sušené, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Celer - nať, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koule zeleninové s chilli omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Lžíci oleje rozehřejeme na pánvi, osmahneme pokrájenou cibuli a celer. Do misky dáme oregano, mleté arašídy, konzervovanou cizrnu, kvasnice, strouhanku, žloutek, osmaženou cibuli a celer. Vše promícháme. |
2 | Na 12 dílků rozdělíme tuto směs a uválíme z každé kouli. Poté obalíme v mouce. |
3 | Zbývající olej rozehřejeme, přidáme cizrnové koule a za občasného obracení smažíme 15 minut. Poté necháme okapat. |
4 | V jiné pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou papričku a jarní cibulky, vmícháme červený vinný ocet, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, moučkový cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Povaříme 5 minut. Podáváme teplé. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží.