Recept

Květák s česnekem po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 40555

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 krajíc Chléb konzumní
1 polévková lžíce Kapary
1 ks Květák
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
8 ks Olivy černé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 869kJ
13% Sacharidy 47 g
38% Tuky 28 g
138% Sodík 3 g
19% Bílkoviny 11 g

Květák s česnekem po italsku postup přípravy receptu:

1

Dva krajíčky černého chleba dáme na 20 minut sušit do trouby předehřáté na 160°C. Když je chleba dostatečně suchý a křupavý, nameleme z něj strouhanku.

2

Květák ponoříme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Přivedeme znovu k varu, plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme asi 1 minutu. Květák vyjmeme z vody a rozebereme na růžičky.

3

Utřeme česnek se solí a červenou chilli papričku nasekáme najemno.

4

Ve vyšší pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme květák, česnek a papričku. Restujeme asi 3 minuty, dokud květák nezačne hnědnout.

5

Přidáme půlky oliv, kapary a strouhanku, osolíme a opepříme. Restujeme dále asi 1 minutu, dokud strouhanka nenatáhne všechen olej.

Poznámka

Tímto způsobem se skutečně připravuje květák v Itálii.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept